capcelera compartim1

Febrer 2021
Dimecres, 10 Febrer 2021 08:28

La IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor es va celebrar a Vallgorguina el 20 i 21 de novembre del 2019. Al llarg de les dues jornades, es van presentar un total de quaranta-set comunicacions sobre diferents àmbits de les ciències naturals i socials del Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral i Parc de la Serralada de Marina que ara s’han aplegat en un volum. El document, disponible a la Llibreria de la Diputació, es pot descarregar gratuïtament en PDF o bé imprimir a demanda amb un cost de 5 euros.

Vallgorguina va acollir, els passats 20 i 21 de novembre del 2019, la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor, un esdeveniment l'objectiu principal del qual és donar a conèixer els estudis i recerques duts a terme els darrers quatre anys en diferents àmbits de les ciències socials i naturals d’aquest territori.

Al llarg dels dos dies es van presentar quaranta-set comunicacions agrupades en diferents blocs temàtics: hidrologia (3), flora i vegetació (11), ecologia (4), fauna (24), història (1) i ús públic (4). Entre els projectes i estudis presentats n’hi havia tant de promocionats des del Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral i Parc de la Serralada de Marina com iniciatives externes. L’esdeveniment va permetre difondre estudis de base com els catàlegs de fauna i flora i diversos projectes de gestió aplicada per a la conservació d’espècies o per al control d’espècies exòtiques, entre d’altres.

També es van abordar temes rellevants i innovadors com els resultats de diversos projectes LIFE que es duien a terme en finques públiques de la Diputació de Barcelona, un estudi de microplàstics o un estudi de la distribució de la vegetació a partir dels carbons.

El volum de la IV Trobada d'Estudiosos de la Serralada Litoral Central i VIII del Montnegre i el Corredor aplega tots aquests treballs i suposa una contribució inestimable per millorar el coneixement de la realitat dels tres parcs, dels seus valors naturals, paisatgístics i culturals. La publicació és de gran utilitat, a més, per al personal encarregat de gestionar-los i per a qualsevol persona interessada en la seva conservació.

Podeu descarregar-vos-el gratuïtament en PDF a la Llibreria de la Diputació o bé comprar el volum amb un cost de 5 euros.

 

Publicat a Territori