capcelera compartim1

Març 2020
Dimarts, 31 Març 2020 17:01

ACTUALITZACIÓ, DEGUT A LA SITUACIÓ ACTUAL DE PANDÈMIA QUEDEN ANULADES TOTES LES ACTIVITATS FINS A NOU AVÍS!

Ja ha sortit la programació de les activitats del primer trimestre de l'any a la Casa Capell de Mataró. Xerrades, tallers i tallers familiars dijous o dissabtes al matí amb temes ambientals de tanta actualitat com el canvi climàtic, la contaminació electromagnètica, les plantes invasores o la cuina d'aprofitament.

Mireu l'enllaç i participeu-hi! No us en penedireu...

Publicat a Territori
Dimarts, 31 Març 2020 08:51

Tot i que amb l'excepcional situació que estem vivint ja gairebé no ens en recordem, no hauríem d'oblidar el primer fet excepcional d'aquest 2020 tan malastruc, la borrasca Glòria! L'Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya posa a la nostra disposició una sèrie d'interessants visors sobre l'abans i el després del pas del temporal. Són realment interessants i haurien de ser d'estudi obligat pels gestors del territori, però també pels ciutadans de les comarques litorals.

TEMPORAL GLÒRIA

 

Publicat a Territori
Dimarts, 31 Març 2020 08:11

Recull de visors i geoserveis de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya referents als efectes del temporal Glòria a les costes catalanes i que pot ser un bon avís del futur que ens depara l'augment del nivell del mar i la seva afectació al litoral i a les infraestructures.

TEMPORAL GLÒRIA

Publicat a Canvi climàtic
Dimarts, 31 Març 2020 08:05

Consells per a construir i col·locar caixes niu i menjadores d'ocells.

pdfConstrucció_caixes_niu_i_menjadores.pdf

 

 

Publicat a Medi natural
Dimarts, 31 Març 2020 07:59

DESCOBREIX A 'EL PLAT O LA VIDA'...

…fins a quin punt els aliments s’han transformat en productes per alimentar l’afany d’algunes empreses i com això està destruint el treball de petites agricultores de proximitat i cultiu ecològic, està generant un terrabastall en alguns menjadors de col·lectivitats i de retruc, com potser afectarà en un futur a la qualitat de vida de les nostres filles i fills. De l’experiència viscuda per una cuinera, descobriu que és possible un concepte de menjador sostenible ecològicament i econòmicament. I que és factible fer-ho d’esquena a empreses que venen productes i no pas aliments.

Publicat a Alimentació