Revista digital especialitzada en consum conscient. Tot el que cal saber per consumir menys i millor. Informació contrastada i veus autoritzades.
Ha aparegut el segon número del butlletí digital que, trimestralment, recull les novetats i notícies del projecte Life Tritó Montseny.
El número 2 del butlletí aplega les novetats i informacions més rellevants del projecte Life Tritó Montseny succeïdes durant els mesos d'abril, maig i juny del 2019.
Algunes de les novetats destacades en el 2n butlletí són les dues trobades d'hidròlegs, les ponències sobre bioseguretat en amfibis així com les diverses activitats escolars i educatives adreçades als infants del territori.
Per a més informació, podeu consultar aquestes novetats a la pàgina web del projecte, concretament en l'apartat Evolució.
El butlletí s'edita en format digital i s'envia trimestralment a totes les persones vinculades o interessades en el projecte Life Tritó Montseny.
Si esteu interessats a rebre'l, podeu subscriure-us-hi aquí i triar l'idioma en què el voleu rebre: català, castellà o anglès.
El projecte segueix treballant per difondre el projecte i espera arribar al màxim nombre de persones possible.
Ja podeu consultar les prop de vint activitats que, en el marc del projecte 'Parcs i biblioteques... naturalment!', s'han organitzat durant el tercer trimestre del 2019. Els diversos tallers, exposicions, hora del conte, etc. tindran lloc a les onze biblioteques del Maresme, membres de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, adscrites al programa.
Durant els mesos d'estiu, podeu continuar gaudint dels parcs i de les biblioteques. En aquesta ocasió, el programa "Parcs i biblioteques... naturalment!" commemora el Dia Internacional de la Capa d'Ozó (16 de setembre), una efemèride proclamada per l'Assemblea General de les Nacions Unides que impulsa les accions i la col·laboració per protegir-la i per mitigar el canvi climàtic.
Al programa trimestral juliol - setembre 2019 trobareu una vintena d'activitats entre les quals hi ha tallers familiars, laboratoris de lectura, l'hora del conte, exposicions i festes.
Un projecte pioner
Aquest programa, nascut l'any 2017 fruit de la col·laboració entre la Xarxa de Biblioteques Municipals i la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, apropa la ciutadania al territori i al seu entorn natural més immediat perquè aprengui a gaudir-lo i es sensibilitzi sobre la necessitat de conservar-lo.
Una iniciativa que convida tothom a gaudir més i millor del seu entorn natural més proper, ja sigui el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de la Serralada Litoral o el Parc de la Serralada de Marina, tots tres amb part del seu territori dins la comarca del Maresme.
La iniciativa es desplega a les biblioteques següents: Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella; Biblioteca Ilturo de Cabrera de Mar; Biblioteca de Cabrils; Biblioteca Joan Coromines del Masnou; Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró; Biblioteca M. Serra i Moret de Pineda de Mar; Biblioteca Jaume Perich i Escala de Premià de Dalt; Biblioteca Can Llaurador de Teià; Biblioteca Can Baratau de Tiana; Biblioteca de Tordera, i Biblioteca Can Manyer de Vilassar de Dalt.
Article breu però amb indicacions clares i precises sobre com es poden construir hotels d'insectes per augmentar la biodiversitat en horts o patis de manera senzilla.
Tres pòsters descarregables en forma pdf que permeten identificar les espècies més comuns de papallones diürnes de Catalunya dels tres grans ambients existents: alta muntanya, muntanya mitjana i terra baixa mediterrània.
Document elaborat en el marc del Programa Va d'Aigua de la Diputació de Barcelona adreçat a centres educatius de primària i secundària que tinguin interès en involucrar-se de forma activa i compromesa en la conservació dels ecosistemes aquàtics continentals del seu entorn.
Guia ApS Ecosistemes Continentals Aquàtics
Eina de ciència ciutadana basada en una aplicació de mòbil, que té per objectiu detectar l'estat de salut dels boscos. Des del CREAF es llancen diverses alertes a les quals es pot participar fent observacions, fotografies i localitzacions de manera senzilla i eficaç. També es pot accedir a la base de dades per treballar-les a l'aula.