capcelera compartim1

Juliol 2018
Dimarts, 24 Juliol 2018 07:36

L'obra de referència sobre els monuments megalítics de la Serralada Litoral acaba de ser publicada i editada pel Seminari d'Estudis i Recerques Prehistòriques de la Universitat de Barcelona (SERP). 

Aquesta completa monografia inclou la informació actualitzada i detallada de tots i cadascun dels dolmens, menhirs, coves i altres monuments megalítics de la Serralada Litoral entre la Tordera i el Besòs.

Amb 390 pàgines és una obra monumental i definitiva (fins a la propera descoberta, clar) elaborada durant 20 anys pels arqueòlegs Robert Lleonart, Imma Bassols, Josep Oriol Font, Toni Lou i Daniel Daví del Centre d'Estudis d'Arqueologia i Història de Mataró (CEAHM).

 

Publicat a Territori
Dimarts, 24 Juliol 2018 07:17

Al Maresme estem d'enhorabona! A iniciativa de les biblioteques municipals de la comarca s'ha publicat una fantàstica guia de les Singularitats Naturals del Maresme amb l'objectiu de donar a conèixer aquells tresors desconeguts, coneguts o mal coneguts del nostre territori.

Per cada municipi de la comarca s'ha escollit una curiositat o un tresor natural a conèixer, del qual hi ha un article redactat per algun dels nombrosos col·laboradors amb qui s'ha comptat: de mestres de la comarca com en David Farell (Escola Sant Feliu de Cabrera), passant per l'Escola de Natura del Corredor, biòlegs de referència com en Cèsar Gutiérrez, tècnics o veïns. Tots plegats ajuden a fer picar la curiositat per descobrir els frares cugots, la roureda inundable de Tordera, la posidònia oceànica, les mines de Can Palomeres o tants i tants altres tresors naturals que serva aquest nostrat terrer maresmenc.

Tot i que s'ha editat 1000 exemplars, la guia és accessible a través de les apps gratuïtes de les bibiloteques del Maresme:

App per a Android

App per a iOS

page 1 thumb large

Publicat a Territori
Dimarts, 24 Juliol 2018 06:34

Si us descarregueu aquesta App gratuïta i disponible per tot tipus de tablets i mòbils podreu accedir a la nova guia de Singularitats Naturals del Maresme, un bon recurs per conèixer la riquesa natural de la comarca i despertar-vos la curiositat per descobrir-la.

App per a iOS

App per a Android

page 1 thumb large

Publicat a Medi natural