Notícia
El Museu de Mataró i Aigües de Mataró organitzen l'exposició LES CARES DE L'AIGUA per explicar les diferents facetes de la relació entre Mataró i l'aigua, que ha influenciat la ciutat des de la seva morfologia, a la manera de viure dels seus habitants.
Durant el període d'exposició està previst organitzar un programa d’activitats, conferències i debats relacionats amb el cicle integral de l’aigua i la història de la gestió de l’aigua a Mataró. L'objectiu és divulgar el valor de l’aigua com a recurs bàsic, posant èmfasi en les seves característiques i vulnerabilitats. Paral·lelament es pretén oferir als ciutadans estratègies i recursos per fer-ne un ús més sostenible del recurs, desenvolupar l’esperit crític i la reflexió sobre els hàbits de consum d’aigua.
El Museu de Mataró ha elaborat un projecte adreçat a la comunitat educativa per oferir als docents un programa específic per l’alumnat de primària i secundària, que pretén donar a conèixer les propietats de l'aigua, i desenvolupar l’esperit crític i la reflexió sobre la necessitat de cuidar i preservar els recursos hídrics. A partir d’una visita guiada i dinamitzada, l'alumnat coneixerà la importància de l’aigua al llarg de la història en la configuració de la ciutat, i com a exercici pràctic haurà de resoldre diferents reptes per tal de garantir el subministre d'aigua per als diversos usos, domèstics, urbans, agrícoles i industrials de la ciutat.
Visites per a grups i escoles amb reserva prèvia: 93 741 29 30 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h) Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
-
Visita dinamitzada per 2n i 3r cicle de primària (3r -4t i 5è i 6è) - "PETITES GOTES, GRANS HISTÒRIES": https://www.mataro.cat/ca/guia-dactivitats/activitats/petites-gotes-grans-histories
-
Visita dinamitzada per ESO, batxillerat, cicles formatius i CFA - "DE LA PLUJA A L'AIXETA: LA XARXA OCULTA": https://www.mataro.cat/ca/guia-dactivitats/activitats/de-la-pluja-a-laixeta-la-xarxa-oculta
Escriure un comentari