capcelera compartim1

abril 2019
Divendres, 12 abril 2019 09:57

El cap de setmana del 4 i 5 de maig de 2019 torna l'Ecofira, la Fira Ecològica de referència del Maresme. Un projecte impulsat per l'Ajuntament de Dosrius i que amb només quatre edicions a les seves esquenes ja s'ha consolidat com un punt de trobada a la comarca d'empreses, entitats i experiències entorn de la sostenibilitat i l'ecologia.

Enguany, la fira vol potenciar la seva vessant participativa. Per tot plegat, s'han millorat i ampliat els serveis que es presten a tots els visitants; incorporant nous formats que facin més atractius i llaminers tots els actes paral•lels a l'Ecofira que tenen lloc dins i fora de la carpa auditori. En aquesta quarta edició, a més, es vol posar un focus especial en la pagesia, tot donant visibilitat a diverses iniciatives del sector que es duen a terme al Maresme i promocionant valors com l'ecologia, la proximitat i la sostenibilitat.

Així, les parades habilitades a la fira conviuran amb una gran carpa menjador i amb una carpa auditori on es duran a terme xerrades, conferències, tallers, show cooking i múltiples propostes per a dinamitzar la jornada i adaptar-la als gustos i interessos de tots els participants.

Finalment, i per a reposar forces, la gastronomia i l'enologia també tindran un espai preeminent a l'Ecofira 2019 a través de la cuina de proximitat, ecològica i saludable.

. Dia: dissabte, 4 de maig (de 17 h. a 23 h.)
. Dia: diumenge, 5 de maig (de 10 h. a 17 h.)
. Lloc: Espai de Can Tarau

cropped EcofiraEcologia i Pagesia

Consulteu el Programa

Publicat a Territori
Divendres, 12 abril 2019 09:51

Presentació del llibre "Som rius. Dosrius, Canyamars i El Far, a l'abast", escrit per Joan Manel Riera i Vidal.

Sota aquest original títol, que juga i associa l'origen del nom de "Dosrius" amb conceptes com la felicitat ("somrius"), l'autor convida al lector a fer un viatge singular a través de la història d'aquests tres nuclis i un fascinant recorregut pels encants naturals, patrimonials i culturals que atresora la vila.

L'obra es presentarà en un acte obert a tota la ciutadania i anirà a càrrec de l'autor del projecte. S'emmarca dins de les activitats del cicle "A Dosrius la cultura es viu".

Horari d'inici: 18 h

Lloc: Sala de Plens de l'Ajuntament de Dosrius
Carrer de Sant Antoni, 1
08319 Dosrius

 

474a5efc f02c 4bd3 893f e1697401f042

 

Publicat a Territori
Divendres, 12 abril 2019 09:16

A Casa Capell, Espai per a la Sostenibilitat de l'Ajuntament de Mataró, han preparat una interessantíssima programació d'activitats, xerrades i tallers per aquests mesos d'abril i maig. Des de tallers de Mindfulness, Art i Natura, passant per passejades terapèutiques i tallers de plantes remeieres. Mireu aquí la programació que n'hi ha per triar i remenar i és tot gratuït!!

Activitats Casa Capell

 

 images

 

Publicat a Territori
Dilluns, 08 abril 2019 07:35

L'Institució Catalana d'Història Natural (ICHN) ja ha presentat la programació d'aquest 2019 dels seus cursos naturalistes, que enguany ens portaran a descobrir la flora i la fauna dels secans de Lleida, el vulcanisme del Pirineu Català o una introducció a l'aracnologia, entre moltes altres coses. Fins a 6 cursos i 6 jornades tècniques.

 

Descarregueu-vos el programa 2019 aquí!

pdfCursos_Naturalistes_20191.pdf

Publicat a Territori
Dijous, 04 abril 2019 09:08

 

Des del passat 16 de març ja estan en marxa les passejades guiades pel Parc del Montnegre i el Corredor, són dissenyades, coordinades i guiades per l'Escola de Natura del Corredor. L'objectiu és conèixer racons i raconets del parc i interpretar l'entorn en tota la seva extensió: a nivell faunístic, de flora, patrimonial o geològic. Descobrir a la mirada dels participants tot allò que s'oculta a simple vista. Són passejades tranquiles, d'observar i escoltar mé sque no pas de trescar!

El preu de cada passejada és de 3€.

Us hi esperem!

Descarregueu-vos el pdf pdfPMC2019.pdf

2b3c4fbd f438 46f2 a270 f26733d7a868

 

Publicat a Territori