capcelera compartim1

Articles filtrats per data: Juny 2018
Dimecres, 27 Juny 2018 11:31

El Centre d'Estudi i Divulgació del Llop Signatus organitza a Llinars del Vallès el segon seminari internacional sobre la conservació del llop amb la participació d'especialistes catalans, mexicans i dels Estats Units. 

El seminari és gratuït i tindrà una durada de dos dies, el 7 i 8 de juliol.

Us adjuntem el correu electrònic on podeu fer la inscripció: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Us adjuntem l'enllaç perquè pugueu accedir a consultar el programa: https://www.signatus.cat/copia-de-seminari1-1 

Enguany, amb la presència de llops al Port del Comte i l'atropellament d'un exemplar al Baix Empordà, és un bon moment per conèixer amb més detall les dinàmiques poblacionals i la gestió d'aquest magnífic predador. Aprofiteu-ho!

Publicat a Territori
Dijous, 14 Juny 2018 10:02

Aquesta passada Setmana Santa la roureda inundable de Can Verdalet (Tordera), un espai natural de gran valor ecològic inclòs al PEIN i de propietat municipal, ha patit una greu agressió de la qual trigarà a recuperar-se.

Es calcula que 6 de les 18 hectàrees d'aquesta joia botànica de les nostres contrades han estat talades, amb la pèrdua de 400 peus de roure pènol de 80 a 100 anys d'edat. Però l'afectació va molt més enllà d'això degut a que l'entrada de maquinària pesant ha compactat el sòl, ha destruït les basses naturals on es reprodueixen amfibis i ha alterat el drenatge natural que assegurava la inundació del bosc, fins i tot de la part no talada.

La roureda de Can Verdalet és un espai únic a la península ibèrica, un bosc centreeuropeu relicte de temps reculats més frescos i humits que sobreviu amb penes i treballs a la pressió de polígons industrials, abocaments de residus, el trànsit rodat i agressions sense precedents com la viscuda.

Tot i que l'empresa responsable ha estat expedientada, aquest fet ha posat de nou de manifest que la tasca de les administracions de vetllar pel nostre patrimoni natural no està a l'alçada de les circumstàncies, i alhora també prova que la dedicació i el voluntarisme de ciutadans anònims acostuma a ser una tasca fonamental per a la preservació del nostre entorn. Les actuacions foren denunciades per ecologistes de diverses agrupacions ecologistes de la zona. 

IMG 20180529 172931645 HDRIMG 20180529 173102843

 

Publicat a Territori