capcelera compartim1

Articles filtrats per data: Desembre 2016
Dimecres, 21 Desembre 2016 11:57

Entre els mesos d'octubre del 2016 i desembre del 2020, es durà a terme el projecte LIFE Tritó Montseny que té l'objectiu de millorar l'estat de conservació del tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) i el seu hàbitat de ribera. El projecte està cofinançat pel programa LIFE de la UE i compta amb la col·laboració de quatre socis (Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya, Zoo de Barcelona i Forestal Catalana).

 

http://parcs.diba.cat/web/l-informatiu/-/montseny-concedit-el-projecte-life-trito-montseny

Publicat a Territori
Dimecres, 21 Desembre 2016 11:52

Després d'un temps llarg de preparació, i gràcies a la participació dels incansables ornitòlegs col·laboradors del Parc, finalment el canal Youtube de l'astor del Parc de la Serralada Litoral ja està en marxa i tothom té a l'abast una eina molt útil per al coneixement i divulgació d'aquesta espècie.

http://parcs.diba.cat/web/l-informatiu/-/litoral-engega-el-canal-youtube-dels-astors-del-parc-de-la-serralada-litoral

Publicat a Territori
Dimecres, 21 Desembre 2016 09:21

Es tracta d'una eina que permet a l'usuari comparar el territori actual amb el de 1945 o el de 1956; pot tenir usos didàctics i servir per a la recerca en els àmbits relacionats amb l'urbanisme.

Tant l'aplicació per a mòbils com per al web mostren la cartografia actual de qualsevol punt de Catalunya i, en moure el cursor sobre la pantalla, la imatge es transforma en una fotografia en blanc i negre que mostra el mateix indret en la data escollida.

La versió per a mòbils permet fer zoom sobre l'àrea, activar la localització de l'usuari, canviar entre la capa actual i la històrica, i compartir la imatge obtinguda a les xarxes socials.

L'eina es basa en els vols fotogramètrics que va realitzar la Força Aèria dels Estats Units d'Amèrica els anys 1945 i 1956, cedides pel Ministeri de Defensa, mentre que la cartografia actual és un producte de l'ICGC.

L'Ull del Temps

Publicat a Descoberta de l'entorn
Dimecres, 21 Desembre 2016 09:19

En aquest blog hi publiquen tot el seu coneixement la Carme Cols i el Pitu Fernàndez.
Són una parella de mestres jubilats que estan anant a moltes escoles i col·lectius per compartir la inquietud de repensar els seus espais exteriors amb el desig de crear entorns naturals de salut i benestar.
La reflexió, l'intercanvi d'experiències i propostes sobre els materials naturals ha estat i segueix sent un aprenentatge compartit en molts àmbits i amb moltes persones.

El Nou Safareig

Publicat a Patis
Dimecres, 21 Desembre 2016 09:17

L'objectiu d'aquesta activitat és que els nens i nenes reflexionin sobre l'impacte ambiental i social de la globalització dels mercats alimentaris. A través d'aquest joc i treballant en equip, els participants: aprenen a interpretar les etiquetes de fruites i verdures, coneixen els mitjans de transport dels aliments i el seu impacte ambiental, calculen la petjada climàtica dels aliments.

La Ruta dels Aliments

Publicat a Consum
Dimecres, 21 Desembre 2016 09:13

Joc per adquirir consciència de la nostra capacitat com a consumidors per modificar el sistema econòmic actual.

El Laberinto de Tamotxo

Publicat a Consum
Dimecres, 21 Desembre 2016 09:09

Vols fer un pla de prevenció de residus al teu centre? Vols conèixer experiències de com ho fan altres centres? Vols aprofitar el procés de fer un pla de prevenció, per ensenyar i aprendre amb l'alumnat? Vols aconseguir un estalvi econòmic? Vols saber què estalvien i com ho aconsegueixen alguns centres?

Aquesta guia que podeu descarregar-vos en format pdf i aquestes fitxes metodològiques us poden ajudar a escriure i portar a terme el vostre propi pla de prevenció de residus al vostre centre.

 

Pla de prevenció de residus

Publicat a Residus